1st of all, mutu gambar adalah tidak memuaskan. Maka jgn betulkan PC/Lappy anda :D.
Bahan-bahan:
Bahan A : Puding
1 cwn Tepung Kastard
1 cwn Gula (aku kurang kan sket)
5 cwn Air
1 cwn Santan
Bahan B : Kuah
1 tin Susu Cair
2 tin Air Masak - guna tin susu
(aku guna 1 tin air + syrup cocktail tu)
1/2 cwn Gula @ ikut kesesuaian (aku letak 2-3 sudu shj)
Bahan C : Buah Cocktail
1 tin cocktail (di tapis, air guna dlm bahan B)
Cara-cara:
Untuk Puding (Bahan A)
1) masukkan semua bahan-bahan dan gaul sebati.
2) masak atas api sederhana hingga pekat & likat
3) angkat dan masukkan dlm bekas, biarkan keras n sejuk.
Untuk Kuah (Bahan B)
1) Campurkan semua bahan n panaskan. Jangan panas sehingga mendidih tp cukup sekadar menghancurkan gula.
2) Biarkan sejuk
Bila Nak Makan,
Campur semua bahan dlm bekas pilihan... hidangkan sejuk. Kalau tak sabar nak tgu sejuk, boleh letak ais. :D:D:D
Sumber : aziemas@myresepi.com
2 comments:
wuhuuuu.makan ngan bihun sup menarik nih :D
ahahahaa mmg sangat2 menarik...lg lama dlm fridge makin menarik rasa koktel nih... tp tak leh slalu2.. aje kena kencing manis nnt kakakakakaa
Post a Comment